• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,166 ↑
    CZK / CNY 3,140 ↑
    CZK / DKK 3,307 ↑
    CZK / EUR 24,680 ↑
    CZK / CAD 16,680 ↑
    CZK / PLN 5,800 ↑
    CZK / CHF 24,969 ↑
    CZK / USD 22,717 ↑
    CZK / GBP 28,888 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Solidní makrodata katapultovala Wall Street nová maxima

    Americké trhy se po dvoudenní konsolidaci vrátily k růstu, když hlavní indexy zavřely na nových historických maximech. Euforii nastartoval výrazný nárůst počtu nových pracovních míst, který podle agentury ADP v květnu vzrostl o 253 tisíc, zatímco analy...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 2. 6. 17

    Červen zahájily indexy růstem přibližně o půl procenta.Pozitivní nálada se dnes nesla napříč sektory a byla vyvolána lepším než očekávaným výsledkem změny zaměstnanosti, což opět dává FEDu prostor pro navýšení úrokových sazeb na červnovém zasedání výboru.

    celý článek »

    Solidní makrodata katapultovala Wall Street nová maxima

    Americké trhy se po dvoudenní konsolidaci vrátily k růstu, když hlavní indexy zavřely na nových historických maximech. Euforii nastartoval výrazný nárůst počtu nových pracovních míst, který podle agentury ADP v květnu vzrostl o 253 tisíc, zatímco analytický konsensus počítal s nárůstem na 180 tisíc.

    celý článek »

    OPEC a Rusko - vize pro stálou ropnou alianci

    Autor: Jakub Venský OPEC a Rusko v současné době intenzivně spolupracují ve snaze vyčistit globální přebytky ropy na trhu. V souvislosti s tím představily podrobnosti své vize založené na trvalé alianci producentů ropy.

    celý článek »

    Rozpočet: Letos poprvé v červených číslech

    Za prvních pět měsíců letošního roku stát hospodařil s deficitem 18,7 miliardy korun. Je to samozřejmě podstatně horší výsledek než loni, nicméně v loňském roce rozpočtu soustavně pomáhaly miliardy z fondů EU, které extrémně nadlepšily rozpočtové hospodaření a nakonec i „způsobily“ první rozpočtový přebytek od roku 1996.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 01.06.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 31.5.Změna1.6. Americký dolar USD 1 23.5450 +0.03%23.5540...

    celý článek »

    Souboj o zlato: Ruský medvěd vs. čínský drak

    Na zlato lze pohlížet ze dvou úhlů – ze Západu a z Východu. Západní země sice navyšují své zlaté rezervy, ovšem ani zdaleka ne v takové míře, jako státy východní polokoule. A právě hlavní mocnosti Východu léta svádějí ostrý souboj v nakupování žlutého...

    celý článek »

    Libra a britské předčasné volby: Z naděje se stala hrozba

    Britská premiérka Mayová 18. dubna vyhlásila předčasné volby na 8. června. Finanční trhy přijaly tuto překvapivou zprávu takřka euforicky. Hlavní důvod: Naděje, že konzervativci získají v parlamentu výraznější převahu, budou moci sjednotit postoj země a snáze jednat s EU o uspořádání vztahu po brexitu.

    celý článek »

    Evropské indexy od úvodu rostou, daří se automobilkám

    Evropské akciové trhy od počátku dnešního obchodního dne míří vzhůru, když se aktuálně pohybují o přibližně půl procenta výše. Včerejší propad, který zapříčinila obava, zda poslední dohoda zemí OPEC bude stačit na to, aby se trh stabilizoval, se dnes ropě daří korigovat a pohybuje se kolem 49 USD za barel.

    celý článek »

    Snapchat (SNAP) | Jak zůstat před Instagramem?

    Autor: Kamil Hussein Snapchat (SNAP) přichází s novou funkcí skupinových příběhů, která by Snapchatu zase na nějaký čas měla dát náskok nad konkurenty z Instagramu. V nekonečném technologickém závodu se společností Instagram, vlastněné Facebookem, se...

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 1. 6. 2017

    Čtvrtek 1. 6. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,10 %), S&P500 (-0,05 %) a NASDAQ (-0,08 %). Evropa: DAX (-0,13 %), CAC40 (-0,42 %), FTSE 100 (-0,09 %). Čína: Hang Seng (+0,50 %), Shanghai Comp. (-0,25 %), CSI 300 (+0,09 %).

    celý článek »

    Rozhovor: Jak se připravit na důchod?

    Sociální poradna: Irena Tolarová z OSSZ se věnuje tématu důchodů. Prozrazuje, jaké kroky podniknout před odchodem do důchodu, jak o něj zažádat, které dokumenty si připravit a vyvrací mýty kolující o důchodech.

    celý článek »

    DOWER-D: Antievropeismus a jeho dopad na akciové trhy!

    Ve Spojených státech udává tón antievropeismus a jeho vlajkonošem se stal Donald Trump. Je to vcelku přirozená reakce na desítky let trvající bipolární svět USA - Rusko. Evropa, zejména Francie a s nově zvoleným prezidentem o to víc, už od pádu železné...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Daň z nemovitosti se zvýšila, jak ji zaplatit

    Při placení daně z nemovitosti jste byli zvyklí, počkat na papírovou složenku ve schránce. Předpis zněl vždy na několik stokorun. Daň z nemovitosti zdražila a připlatíte i za platbu poukázkou. Jak zaplatit daň z nemovitých věcí?

    celý článek »